Lasten vanhemmat

Lasten vanhemmat

Vanhemmat ovat keskeinen osa päiväkotiyhteisön laadukasta toimintaa. Steinerpäiväkodeissa vanhemmat osallistuvat kaikkeen – ovat tiiviisti mukana lastensa hoidon suunnittelussa sekä päiväkodin hallinnossa ja muussa toiminnassa.

Vanhempien ja opettajien yhteiset kasvatuskeskustelut, päivittäiset kontaktit, vanhempien ohjeet ja toivomusten ääneen lausuminen vievät lasten hyvää hoitoa ja kasvua eteenpäin. Molemminpuolisella yhteistyöllä turvaamme yhteisesti neuvottelemamme tavoitteet lasten kasvulle. Kaikki avoin palaute ja vuorovaikutus on tervetullutta – myös kriittinen!

Steinerpäiväkodeissa vanhemmilla on siis muitakin rooleja kuin vanhemmuus. He osallistuvat myös hallintoon ja toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen: toimivat kannatusyhdistyksen johtokunnassa, osallistuvat varainhankintaan ja myyjäisiin. Vanhemmat järjestävät yhteisiä juhlia tai ideoivat toimintaa kuten kädentaito- tai taidealan kursseja, luentoja, kahvilatoimintaa, lauluiltoja, konsertteja, lastentapahtumia, kirpputoreja tai muuta yhteisesti sovittua asiaa tai ilonpitoa.